Home
 
Volg ons op:
Nederlandse versieNieuwsActueel
Het derde weekend van het filmfestival heeft een mooi slotprogramma
Datum publicatie: 09-06-2015

In het derde weekend de volgende films: Torneranno i prati, Paths of Glory, A Couple of Down and Outs (met live muziek!), Les murs de Dinant, De brave soldaat Švejk, Der stille Berg.

Filmproject WO I, het definitieve programma
Datum publicatie: 01-05-2015
 

Het definitieve programma voor het Filmfestival met films over de Eerste Wereldoorlog is nu bekend.

Het Filmfestival in de media
Datum publicatie: 26-05-2015

Lees meer over het Festival in andere media.

Programmaboekje Filmfestival
Datum publicatie: 20-04-2015

Het programmaboekje (PDF) van het Filmfestival Eerste Wereldoorlog is gereed en kan worden gedownload.

Filmfestival Eerste Wereldoorlog
Datum publicatie: 20-04-2015

De stichting Luigi Pirandello organiseert samen met De Cacaofabriek een nieuwe filmcyclus, ditmaal gewijd  aan de Eerste Wereldoorlog, zoals die in heel Europa zijn beslag heeft gekregen tussen 1914 en 1918.

Actueel
Biografie Luigi Pirandello
Geboren in Agrigento (Sicilië). Schrijver van enkele bundels gedichten, meer dan 200 verhalen, 44 toneelstukken en een aantal essays. In 1934 werd hem de Nobelprijs voor de literatuur toegekend voor met name zijn toneelwerk. Absurdistische stukken als Zes personages op zoek naar een auteur en Hendrik IV, maar ook meer realistische, tragikomische stukken als Limoenen van Sicilië worden heden ten dage nog overal ter wereld gespeeld. Talloos zijn de films die tussen 1918 en heden van en naar zijn werk gemaakt zijn. Een klassieker is nu reeds de film Kaos van de gebroeders Taviani uit 1984. Kaos is ook de plek waar hij werd geboren en waar zijn stoffelijke resten in een urn bewaard worden.