Home
 
Volg ons op:
Nederlandse versieNieuwsActueel
Actueel
Pirandello 150

Pirandello lijkt onsterfelijk. Hij staat alweer op, nu bij gelegenheid van de herdenking van zijn geboortejaar 1867. Vandaar Pirandello 150.

Wij gaan als stichting onze uiterste best doen om het herdenkingsjaar 2017 ook vanuit onze stichting de nodige luister bij te zetten. Op dit moment wordt een aantal activiteiten voorbereid. Zodra deze concrete vormen aannemen zullen wij daar op deze pagina's melding van doen.
 

INFORMATIE 

Stichting Luigi Pirandello

T +31 6 53 19 23 77
mail@pirandello-nederland.nl

‹ terug
Actueel
Biografie Luigi Pirandello
Geboren in Agrigento (Sicilië). Schrijver van enkele bundels gedichten, meer dan 200 verhalen, 44 toneelstukken en een aantal essays. In 1934 werd hem de Nobelprijs voor de literatuur toegekend voor met name zijn toneelwerk. Absurdistische stukken als Zes personages op zoek naar een auteur en Hendrik IV, maar ook meer realistische, tragikomische stukken als Limoenen van Sicilië worden heden ten dage nog overal ter wereld gespeeld. Talloos zijn de films die tussen 1918 en heden van en naar zijn werk gemaakt zijn. Een klassieker is nu reeds de film Kaos van de gebroeders Taviani uit 1984. Kaos is ook de plek waar hij werd geboren en waar zijn stoffelijke resten in een urn bewaard worden.