Home
 
Volg ons op:
Nederlandse versiePublicatiesBestelformulier
Publicaties
Bestelformulier
Hoe werkt het bestellen?
  1. U vult het formulier op deze pagina in, inclusief uw persoonlijke gegevens.
  2. Wij zullen vervolgens met u contact opnemen over verzending en de kosten die daaraan zijn verbonden.

Vragen over het bestellen? Neem contact op met de Stichting Luigi Pirandello per e-mail.

Enkel illusies [meer info]

Uitg. Stichting Pirandello, Helmond en it&fb, Amsterdam 2005.
168 pagina's.
ISBN 906403673X.
Prijs per stuk: € 10,00 (excl. verzendkosten)

Publicatie met drie onbekende toneelwerken van Luigi Pirandello in een kersverse, moderne Nederlandse vertaling en een nieuwe theatertekst, respectievelijk: «Bij de uitgang» (1916), «Als men het spel begrepen heeft» (1918), «Feest van Onze Heer van het Schip» (1924) en «Naakt leven» (1986).
Bestellen
Enkel illusies. Aantal:

Doen alsof

Uitg. Stichting Pirandello, Helmond en it&fb, Amsterdam 2010.
200 pagina's.
ISBN 9789064037559.
Prijs per stuk: € 10,00 (excl. verzendkosten)

Drie teksten van Pirandello, vertaald ter gelegenheid van het derde Pirandello festival in Helmond: «Zoals je me hebben wilt», vert. Nol van der Loop, «Als je iemand bent», vert. Marjolijn Staatsen-Hettema, «Het verhaal van de verwisselde zoon», vert. Will Friederichs.
Bestellen
Enkel illusies. Aantal:

UITVERKOCHT!

Ik heb mijn leven niet geleefd, maar geschreven [meer info]
Festivalboek 2005

Uitg. Stichting Pirandello, Helmond 2005.
118 pagina's.
Prijs per stuk: € 7,50 (excl. verzendkosten)

Dit boek is ontstaan vanuit het verlangen de lezer nader kennis kunnen maken met Pirandello. Er is in Nederland buiten de verhalen weinig te vinden over en van Pirandello en het is uitdrukkelijk de bedoeling van de Stichting Luigi Pirandello zijn leven en werk toegankelijk te maken.

Pirandello ansichtkaarten [meer info]

Uitg. Stichting Pirandello, Helmond

Prijs per set van 5 stuks: € 2,50 (excl. verzendkosten) 

Ter gelegenheid van het eerste Pirandello Festival is een tweetal ansichtkaarten gedrukt. De ene kaart met als voorkant de raaf die als beeldmerk is gebruikt voor het Festival, de andere kaart met als voorkant het logo van de Stichting Luigi Pirandello Nederland. U kunt de kaarten per set van 5 stuks bij ons bestellen.
Bestellen
Pirandello ansichtkaarten. Aantal:

Ciàula ontdekt de maan [meer info]
Jeugdtheater

Uitg. Stichting Luigi Pirandello, Helmond

Prijs per stuk: € 7,50 (excl. verzendkosten)

Theatertekst naar een verhaal van Luigi Pirandello voor leerlingen van ongeveer 10, 11 jaar. Het script voor «Ciàula ontdekt de maan» is geschreven door Heleen Volman in opdracht van de Stichting Luigi Pirandello en is het resultaat van een samenwerkingsproject met dansgezelschap Raz / Hans Tuerlings.
Bestellen
Ciàula ontdekt de maan. Aantal:

Donna Mimma

Jeugdtheater

Uitg. Stichting Luigi Pirandello, Helmond

Prijs per stuk: € 7,50 (excl. verzendkosten)

Theatertekst naar een verhaal van Luigi Pirandello voor leerlingen van ongeveer 10, 11 jaar.

Bestellen
Donna Mimma. Aantal:

Tommasino en het grassprietje [script downloaden]

Jeugdtheater

Auteur: Heleen Volman.

Uitg. Stichting Luigi Pirandello, Helmond. 

Prijs: u kunt het script gratis downloaden 

Theatertekst naar een verhaal van Luigi Pirandello voor leerlingen vanaf groep 7 van het primair onderwijs.

Onder de titel «Tommasino en het grassprietje» wordt de intense liefde van een jongeman voor de natuur samengebald in een ode aan een grasspriet. Tommasino, de jongeman waar het om draait, wil niet langer voor priester studeren. De mensen denken dat hij van zijn geloof is gevallen. Maar Tommasino is helemaal niet opgehouden met geloven, hij wil het alleen op zijn eigen manier doen en zich niet beklemd voelen door de regels van de kerk en de verplichtingen van een godsdienst. Het verhaal laat zien hoe moeilijk mensen het elkaar maken door óver elkaar te praten en niet met elkaar. Als er over je gepraat wordt, kun je onzeker worden en is het moeilijker om de weg te kiezen die je zelf wilt gaan. Druk van de buitenwereld voelen en daarop keuzes baseren die tegen je eigen wensen ingaan, is een thema dat als een rode draad door het werk van Pirandello loopt.

Dit stuk gaat dus over de druk van de groep -- wat mensen elkaar met verwachtingen opleggen -- en over geloven en niet geloven. Maar meer nog misschien gaat het over het verschil tussen geloof en godsdienst. Wat is geloof en wat is godsdienst? Geloven, het bestaan van verschillende geloven, of beter gezegd van verschillende godsdiensten naast elkaar is een actueel onderwerp in onze samenleving. Dit theaterstuk probeert hier ook een lichtje op te werpen en neemt kinderen mee in verschillende gedachtegangen. 

Le passioni di Pirandello. Atti del convegno internazionale, Lovanio – Anversa, 11-12 maggio 2007

Uitg. Stichting Luigi PIrandello, Helmond / Franco Cesati Editore, Firenze

Prijs per stuk: € 10,00 (excl. verzendkosten)

A cura di Bart Van den Bossche e Monica Jansen.
Bestellen
Le passioni di Pirandello. Aantal:
Uw gegevens
Uw naam
Adres
Postcode
Woonplaats

Telefoonnummer

E-mailadres

‹ terug
Actueel
Biografie Luigi Pirandello
Geboren in Agrigento (Sicilië). Schrijver van enkele bundels gedichten, meer dan 200 verhalen, 44 toneelstukken en een aantal essays. In 1934 werd hem de Nobelprijs voor de literatuur toegekend voor met name zijn toneelwerk. Absurdistische stukken als Zes personages op zoek naar een auteur en Hendrik IV, maar ook meer realistische, tragikomische stukken als Limoenen van Sicilië worden heden ten dage nog overal ter wereld gespeeld. Talloos zijn de films die tussen 1918 en heden van en naar zijn werk gemaakt zijn. Een klassieker is nu reeds de film Kaos van de gebroeders Taviani uit 1984. Kaos is ook de plek waar hij werd geboren en waar zijn stoffelijke resten in een urn bewaard worden.