Home
 
Volg ons op:
Nederlandse versieNieuwsPersberichten
Persbericht. Winnaars Amateurconcours Pirandello Festival 2010
Datum publicatie: 10-06-2010
Tejatergroep Gemert en vertelster Hermine van Helden hebben het Amateurconcours 2010 op hun naam geschreven. Het Amateurconcours is onderdeel van het Pirandello Festival  en vond plaats op 5 en 6 juni in het Annatheater in Helmond.  Op het podium streden acht toneelgroepen en vijf vertellers uit Nederland en Vlaanderen met elkaar om tot beste performance uitgeroepen te worden.
Persbericht. Het programma: theater, film, voorlezen, culinair festijn
Datum publicatie: 21-05-2010
Meerdere premières op het Pirandello Festival: «De drie laatste dagen van Fernando Pessoa», «Cameraman» en «Iemand, niemand en honderdduizend». Het amateurconcours. De documentaire film «Terra madre». De «Mercato della terra», een culinair slow food-festijn.
Persbericht. Jongeren en Pirandello
Datum publicatie: 21-05-2010
Leerlingen van het Varendonck College uit Asten en het Carolus Borromeus uit Helmond presenteren 1 juni de werkstukken en sketches die zij gemaakt hebben naar aanleiding van de verhalen van de Italiaanse schrijver Luigi Pirandello en het thema Doen alsof dat tevens het thema is van het Pirandello Festival 2010.
Persbericht. Aan tafel met Pirandello & Co.
Datum publicatie: 13-05-2010
Voorleesactiviteit in nieuwe bibliotheek Helmond in het kader van Pirandello Festival 2010
Persbericht. Theater, film en Slow Food op Pirandello Festival 2010
Datum publicatie: 22-04-2010
Tien dagen lang vinden er professionele theatervoorstellingen plaats, worden er Italiaanse films gedraaid en strijden amateur-toneelgezelschappen en vertellers om de prijzen. Bovendien kan jong en oud genieten van  authentieke, ambachtelijk bereide Italiaanse gerechten en dranken tijdens Mercato della terra - culinair festijn slow food.
Actueel
Biografie Luigi Pirandello
Geboren in Agrigento (Sicilië). Schrijver van enkele bundels gedichten, meer dan 200 verhalen, 44 toneelstukken en een aantal essays. In 1934 werd hem de Nobelprijs voor de literatuur toegekend voor met name zijn toneelwerk. Absurdistische stukken als Zes personages op zoek naar een auteur en Hendrik IV, maar ook meer realistische, tragikomische stukken als Limoenen van Sicilië worden heden ten dage nog overal ter wereld gespeeld. Talloos zijn de films die tussen 1918 en heden van en naar zijn werk gemaakt zijn. Een klassieker is nu reeds de film Kaos van de gebroeders Taviani uit 1984. Kaos is ook de plek waar hij werd geboren en waar zijn stoffelijke resten in een urn bewaard worden.